Praćenje mobilnog telefona

Praćenje mobilnog telefona ili prisluškivanje mobilnog telefona

Nekada je ovako nešto mogla samo vojska i policija. U današnje vreme i kako tehnika i tehnologija napreduju napreduju i alati za manipulaciju istim, pa tako i programi za praćenje i nadzor raznoraznih uređaja. Programi za praćenje mobilnog telefona su različiti i ima ih veoma dosta. Uglavnom se svodi na to da se mobilni telefon prati tako što program šalje podatke putem interneta do određenog servera i onda Vi putem interneta i web pregledača imate mogućnost da pratite i prisluškujete određeni android ili iOs mobilni telefon. Neki od njih su npr Monitor Minor, i ceo tekst se odnosi najviše na njega, mada su i ostali programi vrlo slični i rade gotovo na istom principu.

Pracenje i prisluškivanje mobilnog telefona

Continue reading

Mobilni operateri u Srbiji marketing i uporedni prikaz sličnih paketa 2017 – 2018

Uveliko se priča o potezu VIP mobile kompanije koja je prva i “jedina” uvela neograničene pakete što se tiče ragovora i SMS poruka. NEO paketi (ima ih nekoliko sa brojevima koji predstavljaju kolicinu u GB za prenos podataka putem mobilne mreže) su postali dostupni početkom leta 2017 godine povodom 10 godina postojanja VIP-a u Srbiji. U istom periodu su naznačili da će ponuda važiti do poslednjeg dana avgusta odnosno 31.08.2017. godine.

Mobilni operateri Srbija ponuda 2018

Continue reading

Otvaranje agencije – osnivanje preduzetnika / paušalca – Šta je sve potrebno?

Opšte informaicje o poslovanju u Srbiji i otvaranju “firme”

Domaći izraz firma ili imam svoju firmu, Srbija ne poznaje. Po zakonima Srbije moguće je registrovati nekoliko oblika pravnih lica:

  • Ortačko društvo
  • Komanditno društvo
  • Preduzetnik
  • Društvo ograničene odgovornosti (poznatije kao d.o.o.)
  • Akcionarsko društvo (poznatije kao A.D)

Bilo koji oblik da Vam je potreban prva stanica je Agencija za privredne registre ili samo APR. Tamo uzimate broj podnosite zahtev za izabrani oblik i plaćate određenu taksu. U Beogradu je to dosta kulturno i APR kao APR nije neki veliki bauk. U nastavku se osvrćemo na ostale potrebne stvari za osnivanje preduzetničke radnje ( skraćeno PR).

Continue reading