Šta je ugovor o poklonu i kada se sastavlja?

Poklon je naša svojevoljna želja da nekome nešto damo, bez očekivanja ikakve naplate za taj naš gest. Međutim, kada se daruju određene stvari, potrebno je potpisati ugovor o poklonu, kojim se poklonodavac obavezuje da drugoj strani, odnosno, poklonoprimaocu da u svojinu određenu stvar, bez očekivanja ičega.

Ono što mnoge zanima jeste koliki je porez na poklon, šta se sve može pokloniti i slična pitanja na koje vam dajemo odgovore u nastavku. Continue reading

sudski tumac

Sudski tumač za španski jezik

Možda želite da se preselite u Španiju i da nastavite tamo rad i život? Španija je svakako prelepa zemlja, tako da je ovo san mnogih ljudi, a ako ste vi jedan od srećnika koji je dobio posao u ovoj mediteranskoj zemlji, onda je pravo vreme i da pripremite sve papire koji će vam biti potrebni za ulazak i boravak u Španiji.

Uzmimo za primer da vi znate španski jezik, ili da ste možda čak i završili Filološki fakultet, na kome ste izučavali baš jezik Španaca. Možda možete sasvim ispravno da prevedete sva svoja dokumenta, i da to svi u Španiji razumeju, ali znate li gde je začkoljica?

Continue reading

dezinsekcija objekta

Dezinsekcija

Da li imate bube u stanu? Da? Ako je odgovor potvrdan, onda je pravo vreme da razmišljate kako da ovaj problem jednom i zauvek rešite. Najpre da odgovorimo na pitanje, šta u stvari dovodi bube u vaš dom? To su, pre svega, ostaci hrane, koje vi ostavljate za sobom, a pre svega se misli na šećer i na brašno. Dakle, mrvice hleba ili keksa, dovoljne će biti da stvore kolonije mrava koje će naseliti vaš dom.

Continue reading

Oklagije za maderoterapiju

Lepa zadnjica kod žene je nešto što bi svaka pripadnica lepšeg pola želela da ima, a isto tako, i svi pripadnici jačeg pola vole da vide. Ipak, do lepo oblikovanog tela, uopšte nije lako doći, tako da se mnoge žene, i to širom sveta, muče sa raznim dijetama i slično. I ništa ne daje efekat, a razlog je jedan a to je –  moraju se koristiti adekvatni tretmani, koje izvodi stručno osoblje, uz ishranu koja je prilagođena baš vama.

Continue reading

Bolnicko lecenje

Bolničko lečenje

Kada biste pitali zdravog čoveka koliko ima želja, on bi verovatno mogao da nabroji barem dvadesetak, ako ne i više, jer onaj ko ne pati od neke bolesti, oseća da može sve da učini, svuda da stigne, sve da uradi… Za razliku od zdravih ljudi, kada biste ovo isto pitanje postavili bolesnoj osobi, ona bi vam odgovorila da ima samo jednu i jedinu želju, a to je da bude zdrava, da ozdravi.

Continue reading

Sobna vrata nove generacije

Sobna vrata nove generacije

U opremanju sopstvenog prostora, bilo da je u pitanju dom ili poslovni prostor sa kancelarijama, posebno mesto zauzimaju unutrašnja vrata. Osim što simbolično predstavljaju granično mesto prelaska iz spoljašnjeg u unutrašnji prostor, to je jedan vizuelni i dizajnerski dodatak koji mnogo doprinosi celokupnom enterijeru. Zato mu se u poslednje vreme puno pažnje posvećuje i zato je toliko veliki njihov izbor na tržištu. Toliko veliki, da ponekad nismo sigurni kako da napravimo najbolji izbor za nas.

Continue reading

stambeni kredit

Stambeni krediti – kupovina stana nikad nije bila lakša

Kupovina stan predstavlja veliki finansijski izdatak jer je reč o nekretninama koje vrede i po nekoliko desetina hiljada evra, novac koji je mnogima nezamislivo veliki i težak za prikupljanje.

Stambeni krediti omogućavaju svima da finansiraju ovako velike kupovine i dođu do svoje prve kuće ili stana, ili da uvećaju njihov broj. Bilo da nedostaje deo sredstava ili celokupan iznos, kreditiranje od strane banke je najbolji način za prikupljanje novca za kupovinu stambene jedinice.

Continue reading

Kako do posla i boravka u Sloveniji?

Slovenija je mala Švajcarska i ovo je sjajan epitet koji je odavno dodeljen toj zemlji. Krase je veoma lepa priroda, nalik upravo Švajcarskoj, kao i standard koji je veoma visok. Kada se pogleda, u sadašnjem trenutku, standard koji ima Slovenija i standard koji poseduje Srbija, uvidećemo da su razlike ogromne. Pre svega, Slovenija se otcepila od bivše Socijalističke Federativne Jugoslavije još 1991. godine i to mirnim putem, tako da nije učestvovala u ratovima, nije pretrpela nikakve sankcije, embargo ili inflaciju… Jednostavno, mirno se razvijala od ranih devedesetih, putem Evrope, tako da je danas moderna i uređena zemlja Evropske unije.

Continue reading

sudski tumac

Sudski tumač

Sudski tumač je osoba koja prevodi razna zvanična dokumenta. To bi značilo, da imate recimo dokumenta određenog fakulteta Univerziteta u Beogradu i želite da konkurišete za rad u nekoj drugoj zemlji, te vam je neophodno da se dokumenti adekvatno prevedu.

Da bi dokument imao pravnu snagu, potrebno je da prevođenje izvrše sudski tumači, i da nakon toga isti overe svojim pečatom i potpisom.

Continue reading

baloni

Kako izabrati rođendanski poklon prema uzrastu deteta?

Kako iznenaditi najmlađe? Kako odabrati pravi rođendanski poklon prema uzrastu deteta? Ovo su pitanja koja sebi često postavljamo. Uvek kada smo u situaciji da biramo poklon, prvenstveno se vodimo idejom da poklon treba da obraduje mališane, bez obzira na to koliko godina oni pune. Čak i kada se radi o slavljeniku koji ima jednu ili dve godine možete pronaći adekvatan dar. Ono što nikako ne treba raditi, a što manje-više svi praktikujemo u poslednje vreme, jeste poklanjanje novca. Za dete novac nema nikakvu vrednost i najčešće će biti upotrebljen za kupovinu prioritetnih stvari umesto za nešto čemu bi se mališan obradovao.

Continue reading