rent a car Beograd

Najjeftiniji rent a car u Beogradu

Kako su mi bile potrebne usluge neke rent a car agencije proveo sam dosta vremena analizirajući razne kompanije. Kako na internetu nisam našao uporedni prikaz cena vozila sa različitim agencijama i kako sam to morao sam da uradim rešio sam da napišem ovu objavu kako bih možda nekom olakšao izbor i uštedeo sigurno 1 sat vremena analizirajući raznorazne ponude. U razmatranje je došlo oko 10ak rent a car agencija, ali za ovaj test ću izdvojiti 5 i uraditi uporedni test (kako bi tabela bila pregledna) i objaviti najjeftiniji rent a car Beograd.

Continue reading

Airport Taxi ili običan Taxi? Kako da uštedite?

airport-taxi

Mnogi ljudi koji često putuju znaju za ovaj “jadac”. Isplanirali ste put, kupili avionske karte i onda se neprijatno iznenadite kada sletite na željenu destinaciju. Airport transfer ili po našem Aerodrom transfer do grada često možete platiti i više nego celu avionsku kartu (pogotovo ako idete low cost kompanijom). Ako letite low cost komapnijom možete imati tu situaciju, da avio prevoz jeftinije platite nego sam transfer do grada, naročito ako se uzme u obzir da low cost često leti na sporedne (udaljenije= aerodrome pa je grad još i dalji nego sa regularnom avio kompanijom.

Continue reading

spijunska oprema

Gde smo sve pronalazili prisluškivače?

Prisluškivači su sve zastupljeniji u svakodnevnom životu. Gotovo da nema situacije gde olakšavaju dolaženje do istine. Preljubnici, zabrinuti roditelji i razne firme samo su neki od korisnika. Špijunska oprema sada ima neograničen domet. Sve je manja i dostupnija. Prisluškivači za praćenje mobilnog telefona su potpuno nevidljivi. Kako ih naći i gde smo ih nalazili.
Continue reading

Kada nacinalna avio kompanija (AirSerbia) postane low cost

airserbia lowcost

Kada se kaže nacionalni avio prevoznik ili avio kompanija, ljudima je to sinonim za pouzdanu aviokompanijom sa širokom ponudom što se tiče samih destinacija. Osim toga, godinama u nazad predstavlja konforno putovanje u okviru ekonomske klase što uključuje i prevoz kako kabinskog tako i čekiranog prtljaga od po 23-32kg, posluženje obroka i pića u toku leta, benefite u vidu pređenih milja, čekiranje na aerodromu i slično. Uskoro počinju 100 godišnjice za najstarije (nacionalne) avio kompanije na svetu. Najstarija avio kompanija na svetu KLM (holandska, danas posluje u grupi sa Air France) 2019. godine slavi 100 godina postojanja. Nekadašnji JAT, danas Air Serbia 2027 će slaviti 100 godina postojanja pa da se uporedi nekadašnje poslovanje i ovo današnje poslovanje nacionalnog avio prevoznika.

Continue reading

Praćenje mobilnog telefona

Praćenje mobilnog telefona ili prisluškivanje mobilnog telefona

Nekada je ovako nešto mogla samo vojska i policija. U današnje vreme i kako tehnika i tehnologija napreduju napreduju i alati za manipulaciju istim, pa tako i programi za praćenje i nadzor raznoraznih uređaja. Programi za praćenje mobilnog telefona su različiti i ima ih veoma dosta. Uglavnom se svodi na to da se mobilni telefon prati tako što program šalje podatke putem interneta do određenog servera i onda Vi putem interneta i web pregledača imate mogućnost da pratite i prisluškujete određeni android ili iOs mobilni telefon. Neki od njih su npr Monitor Minor, i ceo tekst se odnosi najviše na njega, mada su i ostali programi vrlo slični i rade gotovo na istom principu.

Pracenje i prisluškivanje mobilnog telefona

Continue reading

Mobilni operateri u Srbiji marketing i uporedni prikaz sličnih paketa 2017 – 2018

Uveliko se priča o potezu VIP mobile kompanije koja je prva i “jedina” uvela neograničene pakete što se tiče ragovora i SMS poruka. NEO paketi (ima ih nekoliko sa brojevima koji predstavljaju kolicinu u GB za prenos podataka putem mobilne mreže) su postali dostupni početkom leta 2017 godine povodom 10 godina postojanja VIP-a u Srbiji. U istom periodu su naznačili da će ponuda važiti do poslednjeg dana avgusta odnosno 31.08.2017. godine.

Mobilni operateri Srbija ponuda 2018

Continue reading

Otvaranje agencije – osnivanje preduzetnika / paušalca – Šta je sve potrebno?

Opšte informaicje o poslovanju u Srbiji i otvaranju “firme”

Domaći izraz firma ili imam svoju firmu, Srbija ne poznaje. Po zakonima Srbije moguće je registrovati nekoliko oblika pravnih lica:

  • Ortačko društvo
  • Komanditno društvo
  • Preduzetnik
  • Društvo ograničene odgovornosti (poznatije kao d.o.o.)
  • Akcionarsko društvo (poznatije kao A.D)

Bilo koji oblik da Vam je potreban prva stanica je Agencija za privredne registre ili samo APR. Tamo uzimate broj podnosite zahtev za izabrani oblik i plaćate određenu taksu. U Beogradu je to dosta kulturno i APR kao APR nije neki veliki bauk. U nastavku se osvrćemo na ostale potrebne stvari za osnivanje preduzetničke radnje ( skraćeno PR).

Continue reading