Umetnički muzeji u Beogradu

Umetnički muzeji u Beogradu

Prema izveštajima Svetske turističke organizacije, jedan od najpopularnijih oblika turizma današnjice je City break turizam. Po tim podacima skoro 50 posto putovanja se odnosi na kratke odmore i potpada pod ovaj turistički fenomen. Turisti obično na destinaciji borave od jednog do četiri dana. City break odmor je obično drugi, treći ili četvrti odmor u godini i uvek je vezan za gradove koji imaju da ponude bogatu kulturološku tradiciju. Dobra city break destinacija ocenjuje se sa osam parametara: dostupnost kulturološkim lokacijama (transport do destinacije i njegova cena), dobar proizvod, cene smeštaja i vanpasionske potrošnje, sistem i način informisanja, gastronomska ponuda, ljubazni domaćini, klima i lakoća kretanja po gradu.

Continue reading

Aruba – karipski raj za nezaboravno putovanje

Svi znamo: ako tražimo idealnu destinaciju za uživanje, sa magičnim tirkiznim morem i kao tepih mekim peskom, sa sjajnim koktelima i romantičnim zalascima sunca, Karibi će biti prvi izbor. Karibi su grupa ostrva koja se nalaze u Karipskom moru, poznatom po rajskim pejzažima i koktelima (dobro, i piratima). Zbog toga što su prvo kopno na koje je naišao Kristofer Kolumbo kad je krenuo na put za Indiju, dugo su se nazivala i Zapadnoindijska ostrva. Sastoje se od Bahama i niza manjih ostrva na potezu od Venecuele do Floride.

Pa kako onda među svim tim karipskim ostrvima odabrati baš ono koje će udovoljiti svim našim zahtevima i ponuditi nam to jedinstveno iskustvo za kojim tragamo? Lako – nađemo jedno koje ima sve u ponudi, a to je Aruba.

Continue reading

Zahtevni radovi renoviranja kupatila

Zahtevni radovi renoviranja kupatila

Prilikom uređenja unutrašnjeg enterijera, najviše pažnje treba posvetiti kupatilu. Celokupan proces renoviranja zahteva zamenu keramičkih pločica ali i zamenu dotrajale vodovodne i elektro instalacije. Proces izvođenja radova zahteva odabir kvalitetnih materijala poput lepka, pločica, sanitarija i kompletnih vodovodnih cevi.  Ukoliko vršite renoviranje kupatila, izradite detaljan plan uređenja, postepeno kupujte neophodne sanitarije i rasporedite dovoljno novca za dalje renoviranje. Odredite tačan raspored sanitarija i uklopite dodatni kupatilski nameštaj po meri. Sve što se nalazi u sklopu kupatilskog prostora, treba biti funkcionalno, prefinjenog izgleda i udobno za kratkotrajni boravak.

Continue reading

sudski tumac

Sudski tumač za španski jezik

Možda želite da se preselite u Španiju i da nastavite tamo rad i život? Španija je svakako prelepa zemlja, tako da je ovo san mnogih ljudi, a ako ste vi jedan od srećnika koji je dobio posao u ovoj mediteranskoj zemlji, onda je pravo vreme i da pripremite sve papire koji će vam biti potrebni za ulazak i boravak u Španiji.

Uzmimo za primer da vi znate španski jezik, ili da ste možda čak i završili Filološki fakultet, na kome ste izučavali baš jezik Španaca. Možda možete sasvim ispravno da prevedete sva svoja dokumenta, i da to svi u Španiji razumeju, ali znate li gde je začkoljica?

Continue reading

Šta je ugovor o poklonu i kada se sastavlja?

Poklon je naša svojevoljna želja da nekome nešto damo, bez očekivanja ikakve naplate za taj naš gest. Međutim, kada se daruju određene stvari, potrebno je potpisati ugovor o poklonu, kojim se poklonodavac obavezuje da drugoj strani, odnosno, poklonoprimaocu da u svojinu određenu stvar, bez očekivanja ičega.

Ono što mnoge zanima jeste koliki je porez na poklon, šta se sve može pokloniti i slična pitanja na koje vam dajemo odgovore u nastavku. Continue reading

dezinsekcija objekta

Dezinsekcija

Da li imate bube u stanu? Da? Ako je odgovor potvrdan, onda je pravo vreme da razmišljate kako da ovaj problem jednom i zauvek rešite. Najpre da odgovorimo na pitanje, šta u stvari dovodi bube u vaš dom? To su, pre svega, ostaci hrane, koje vi ostavljate za sobom, a pre svega se misli na šećer i na brašno. Dakle, mrvice hleba ili keksa, dovoljne će biti da stvore kolonije mrava koje će naseliti vaš dom.

Continue reading

Oklagije za maderoterapiju

Lepa zadnjica kod žene je nešto što bi svaka pripadnica lepšeg pola želela da ima, a isto tako, i svi pripadnici jačeg pola vole da vide. Ipak, do lepo oblikovanog tela, uopšte nije lako doći, tako da se mnoge žene, i to širom sveta, muče sa raznim dijetama i slično. I ništa ne daje efekat, a razlog je jedan a to je –  moraju se koristiti adekvatni tretmani, koje izvodi stručno osoblje, uz ishranu koja je prilagođena baš vama.

Continue reading

Bolnicko lecenje

Bolničko lečenje

Kada biste pitali zdravog čoveka koliko ima želja, on bi verovatno mogao da nabroji barem dvadesetak, ako ne i više, jer onaj ko ne pati od neke bolesti, oseća da može sve da učini, svuda da stigne, sve da uradi… Za razliku od zdravih ljudi, kada biste ovo isto pitanje postavili bolesnoj osobi, ona bi vam odgovorila da ima samo jednu i jedinu želju, a to je da bude zdrava, da ozdravi.

Continue reading

Kako do posla i boravka u Sloveniji?

Slovenija je mala Švajcarska i ovo je sjajan epitet koji je odavno dodeljen toj zemlji. Krase je veoma lepa priroda, nalik upravo Švajcarskoj, kao i standard koji je veoma visok. Kada se pogleda, u sadašnjem trenutku, standard koji ima Slovenija i standard koji poseduje Srbija, uvidećemo da su razlike ogromne. Pre svega, Slovenija se otcepila od bivše Socijalističke Federativne Jugoslavije još 1991. godine i to mirnim putem, tako da nije učestvovala u ratovima, nije pretrpela nikakve sankcije, embargo ili inflaciju… Jednostavno, mirno se razvijala od ranih devedesetih, putem Evrope, tako da je danas moderna i uređena zemlja Evropske unije.

Continue reading

Sobna vrata nove generacije

Sobna vrata nove generacije

U opremanju sopstvenog prostora, bilo da je u pitanju dom ili poslovni prostor sa kancelarijama, posebno mesto zauzimaju unutrašnja vrata. Osim što simbolično predstavljaju granično mesto prelaska iz spoljašnjeg u unutrašnji prostor, to je jedan vizuelni i dizajnerski dodatak koji mnogo doprinosi celokupnom enterijeru. Zato mu se u poslednje vreme puno pažnje posvećuje i zato je toliko veliki njihov izbor na tržištu. Toliko veliki, da ponekad nismo sigurni kako da napravimo najbolji izbor za nas.

Continue reading