antiage therapy dr colic

Antiage krema za borbu protiv bora

Kada smo mladi naša koža je prilično elastična, zategnuta i jedra, te naizgled nema potrebe da razmišljamo o nezi i pojavi bora. Međutim, ukoliko adekvatna nega kože izostane tokom mlađih dana, velika je verovatnoća da ćete se suočiti sa preranim znacima starenja kao što su bore na licu. Naravno, na starenje utiču i brojni drugi faktori poput genetike, navike i stila života, ishrane, unosa tečnosti, izloženosti različitim štetnim uticajima spoljašnje sredine i drugih, a starenje je svakako prirodan proces od kojeg ne možemo pobeći.

Ukoliko ste u 30-im godinama, verovatno ste već počeli da primećujete određene promene na svojoj koži, a pogotovo na licu. Obično se u ovim godinama pojavljuju prve bore oko očiju, usana i na čelu, a razlog za to krije se u smanjenju proizvodnje kolagena i elastina koji su zaslužni za mladoliki izgled. U ponudi Dr Colić kozmetike se nalazi veliki broj anti age proizvoda  kao što su različiti tipovi krema protiv bora, antirid krema kao i ostalih proizvoda koji će ublažiti i odložiti starenje vaše kože.

Koja je najbolja krema za bore za moj tip kože?

Kada su u pitanju proizvodi za negu kože lica koje pokazuje znakove starenja, teško je odlučiti koja je najbolja krema za bore, jer postoje različiti tipovi kože. Ne odgovaraju svima isti preparati odnosno sastojci od kojih je određena krema protiv bora ili antirid krema napravljena. Ipak, postoje i određene supstance koje su pogodne za svačiji tip kože, što može biti jedna od karakteristika koje poseduje najbolja krema za bore.

Dr Colić kozmetika kreirala je posebnu Age Code liniju proizvoda koje čine preparati sa brojnim aktivnim sastojcima, među kojima su i matične ćelije. Ovakve supstance čine još jednu bitnu odliku kada se govori o tome koja je najbolja krema za bore, jer zajedno one najefikasnije utiču na obnavljanje kože i sprečavaju njeno starenje. Za osnovni sastojak Age Code krema protiv bora uzete su matične ćelije argana, jer one dokazano štite vitalnost prirodnih matičnih ćelija koje naša koža poseduje, te podstiču proizvodnju kolagena i elastina, stimulišu obnovu vezivnog tkiva kože, poboljšavaju gustinu i čvrstoću kože, a utiču i na smanjenu vidljivost bora odnosno smanjenje njihove dubine. Na taj način koža biva hidrirana, osvežena, nahranjena, glatka, blistava, baršunasta i zategnuta, a vaš izgled podmlađen!

Ovu kolekciju čini Age Code revitalizujuća dnevna krema, kao i Age Code revitalizujuća noćna krema. Osim već pomenutih matičnih ćelija argana, tu su i druge bitne i korisne supstance koji čine sastavni deo ovih krema protiv bora poput:

  • niaciniamida koji povećava vlažnost kože, pospešuje mikrocirkulaciju, pruža antiinflamatorno dejstvo i ojačava barijernu ulogu kože;
  • creatina koji predstavlja organsku kiselinu za obezbeđenje energije kože;
  • ekstrakta centella asiatica za intenzivnu stimulaciju obnavljanja vezivnog tkiva, kolagena i elastina;
  • hijaluronske kiseline koja koži pruža trenutnu, intenzivnu i stalnu hidrataciju, kao i
  • hidrirajućeg kompleksa koji obezbeđuje prenošenje vlage do najdubljih slojeva kože radi intenzivne, trenutne i dugotrajne hidratacije.

Osim ovih krema protiv bora, tu je i Age Code revitalizirajući serum sa matičnim ćelijama argana kojim se postiže zategnut i gladak izgled kože. On je lagane i fine teksture koju koža brzo upija, stiže do najdubljih slojeva kože, a nanosi se pre krema protiv bora i time pojačava njihov učinak, obezbeđujući intenzivnu hidrataciju i trenutno popunjavanje bora.

Kada se koristi i zašto je bitna antirid krema?

U borbi protiv početnih ili pak intenzivnih znakova starenja neophodna vam je i antirid krema. Ona se koristi za zonu oko očiju, s obzirom da je koža na ovom delu lica najosetljivija i najmanje elastična, te joj je potrebna posebna nega, mada je antirid krema pogodna i za predeo oko usana koji je takođe nežan i osetljiv. Na području oko očiju i usana među prvima se pojavljuju bore, a razlog za to su i mimični pokreti, izloženost suncu, kao i drugim spoljašnjim faktorima.

Iz tog razloga je Dr Colić kozmetika napravila i posebnu liniju Beauty therapy proizvoda za normalnu kožu, čiju osnovu čini hijaluronska kiselina i ulje semenki grožđa koji utiču na ispravljanje sitnih bora i uklanjanje tragova umora. Deo ove kozmetičke linije predstavlja i Antirid nega tj. antirid krema – hidratantna krema lagane teksture koja će sprečiti sušenje kože oko očiju i usana, kao i produbljivanje bora, a učiniti da koža na ovim područjima ostane meka, zategnuta i elastična. Osim toga, ulje semenki crnog grožđa ima antioksidativna dejstva, te sprečava delovanje slobodnih radikala, štiti i obnavlja kožu, vraćajući joj prirodnu ravnotežu. Sadrži i jojobino ulje i pantenol radi održanja hidro-lipidnog sloja, regeneracije i poboljšanja vlažnosti kože, zatim glicerin koji štiti kožu od gubitka vlažnosti, kao i vitamin E koji utiče na obnavljanje ćelija i ima moćna antioksidativna svojstva.

Uz odabranu dnevnu i noćnu kremu, ova antirid krema dopunjuje vašu negu i čini je kompletnom. Pogodna je za sve tipove kože i korišćenje kako ujutro tako i uveče. Kao deo jutarnje rutine štiti i čuva kožu od uticaja spoljašnje sredine, dok će kao deo večernjeg tretmana nahraniti kožu i pospešiti prirodno obnavljanje njenog površinskog sloja.

Ukoliko tragate za luksuznim i kvalitetnim, a ujedno i pristupačnim proizvodima za negu lica – domaća Dr Colić kozmetika je pravo rešenje, pa pogledajte sve proizvode iz njihovog asortimana i odaberite one koje su u skladu sa vašim potrebama.

Autor teksta: Biljana Radojčić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *