Greške koje treba izbeći pri izboru sigurnosnih vrata

Greške koje treba izbeći pri izboru sigurnosnih vrata

Kada je u pitanju dizajniranje vaše kuće ili stana, odabir sigurnosnih vrata je jedna od najvažnijih odluka koju treba da donesete.

Osim što obezbeđuju nivo sigurnosti za vašu porodicu, vaša zaštitna vrata ostavljaju prvi utisak o vašem domu, tako da je važno da se savršeno uklapaju u okruženje i odražavaju vaš lični stil. To je takođe značajna investicija i nešto što ćete verovatno koristiti dugo vremena, pa je važno da odaberete pametno i “na duže staze”.

Evo nekoliko uobičajenih grešaka koje treba izbegavati pri izboru ulaznih vrata za vaš dom.

Istražite dobro pre kupovine

Kao i kod svake veće kupovine, važno je da istražite ponudu kako biste odabrali kvalitetan proizvod koji je pravi za vas. I dok se izbor ulaznih vrata može činiti jednostavnim, postoji niz faktora koje treba uzeti u obzir pre nego što krenete u korak.

Pre nego što kupite prvo i najjeftinije na šta naiđete, uzmite u obzir sledeće faktore:

  • klima podneblja i materijali koji je podržavaju
  • željeni stil i izgled koji želite da postignete
  • budžet
  • rok dostave i instalacija sigurnosnih vrata

Izbor pogrešnog materijala

Postoji veliki broj različitih materijala koje možete koristiti za svoja vrata, ali uvek će biti onih koji bolje odgovaraju okolnostima, kao što su klima i način života. Vrata su investicija koja bi trebalo da traje dugo, tako da je važno da nabavite najbolje materijale kako biste sprečili česte prepravke i renoviranja.

Svaki materijal ima svoje prednosti i nedostatke i treba ih pažljivo razmotriti pre kupovine.

Čelik—ova vrata se obično sastoje od čelične kože preko drvenog ili čeličnog okvira i unutrašnjeg punjenja u obliku visoke gustine. Završne obrade mogu biti poliester, vinil premaz ili drveni furnir. Iako su izdržljivija od drugih materijala, čelična vrata mogu imati i neke nedostatke.

Nagomilavanje toplote na vratima na direktnoj sunčevoj svetlosti može dovesti do ljuštenja završne obrade i kvara atmosferske trake. Osim toga, usled velike vlage, metal može da pokazuje znake rđanja, zbog čega je potreban dodatan premaz i zaštita.

Drvo—prekrasan, prirodan izbor materijala. Dolazi u raznim vrstama i dostupan je u punom drvetu ili furniru preko konstruisanog drveta. Izgleda stabilno i lepo se uklapa u mnoge stilove. Međutim, i drvo, kao i čelik, ima svoje nedostatke. Vrata od punog drveta stalno imaju probleme sa skupljanjem i bubrenjem, I često se dešava da popuca prilikom farbanja. Možda će biti potrebno ponovno zaptivanje, posebno ako je izloženo teškim vremenskim uslovima.

Loša instalacija

Odabir pravih ulaznih vrata uključuje više od samo otkrivanja koje će boje biti – to je funkcionalni deo vašeg doma, tako da je važno da budu bezbedna i da rade savršeno.

Važno je osigurati da su vaša vrata ravna i sigurna i da su pravilno poravnata sa okvirom vrata, koji takođe treba da bude u savršenom stanju. Kad god je to moguće, neka vam profesionalac instalira vrata, na taj način ćete biti mirni znajući da su urađena ispravno i da izgledaju i funkcionišu kako treba.

Cena jedini kriterijum

Izgradnja kuće može biti skup poduhvat, tako da može biti primamljivo koristiti cenu kao ključni odlučujući faktor kada je u pitanju izbor pojedinačnih elemenata. Iako je vrednost za novac važna pri svakoj kupovini, kada su u pitanju vaša ulazna vrata, važno je da to nije jedini faktor.

Kao što je gore pomenuto, vrsta vrata koja dobijete i materijal koji odaberete moraju biti odgovarajući za vaše specifične okolnosti – nema smisla birati najjeftiniju opciju ako neće izdržati test vremena. Zapamtite, vaša vrata su prvi utisak koji će ljudi imati o vašem domu i nešto što ćete koristiti svaki dan, tako da bi kvalitet i stručnost trebalo da budu najvažnija stvar.

Odabir pogrešne boje

Boja je veoma subjektivnan stvar, a njeno pretvaranje u fokusnu tačku vašeg doma može imati i dobre i loše posledice. Ovo možete iskoristiti kao priliku da date hrabru izjavu odabirom svetle nijanse ili upotpunite svoj dom jednostavnom elegancijom tako što ćete izabrati tradicionalniju nijansu.

Mnogi proizvođači vrata nude završne obrade ili vinilne premaze koji dolaze u ograničenom izboru boja. Izaberite drveni furnir koji može biti obojen za prirodniji izgled.

Pogrešan odabir stila

Ne morate biti dizajner enterijera da biste cenili arhitektonski stil svog doma. Baš kao što so i biber, nož i viljuška, i jin i jang idu zajedno, važno je da svoj izbor vrata uskladite sa arhitektonskim detaljima i proporcijama vašeg doma.

Možda će vam se zaista svideti zamršeni okvir ukrasnog stakla u stilu Art Deco, ali ako ga izaberete za vaš jednostavan dom u zanatskom stilu, to bi bila pogrešna odluka.

Nemojte praviti ove uobičajene greške kada tražite svoja idealna ulazna vrata. Iako proces može izgledati komplikovano, ovi saveti mogu vam pomoći da sortirate sve izbore i steknete uvid u sve najnovije trendove i opcije koje najbolje odgovaraju vašim potrebama i budžetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *