internet prodavnica nbgcreator

Internet prodavnice – od nastanka do danas

Danas je vreme novac, odnosno smatramo ga najvažnijim resursom. Trudimo se da u toku dana stignemo na što više mesta i završimo sve obaveze. Napredujemo u svim oblastima svakodnevno, pa smo tako pronašli i način da sve kupovine obavljamo online, odnosno preko interneta. Da li je to zapravo najveća prednost 21. veka? Uz samo nekoliko klikova i jednostavnih koraka možemo poručiti sve što želimo i kurir će paket doneti ispred naših vrata. Izrada internet prodavnice je zahtevan posao, ukoliko želite da sve besprekorno funkcioniše. U nastavku vas očekuju zanimljivosti o E-trgovini, svim njenim prednostima i benefitima.

Izrada online prodavnice i sve njene prednosti

Odavno smo shvatili da više nije potrebno prelaziti sa jednog kraja grada na drugi kako bismo kupili ono što nam je potrebno. Internet prodavnice su tu da olakšaju muke potrošača. Međutim, one imaju mnogo više prednosti nego što se na prvi pogled čini. Benefite online trgovine osećaju svi – i prodavci i potrošači. Za sve vlasnike većih ili manjih prodajnih objekata – ovaj način trgovine štedi mnogo novca. Na početku je svakako potrebna određena suma novca kako bi se internet prodavnica pokrenula. Međutim, velike uštede tek slede.

Za početak – ukoliko se opredelite za internet trgovinu, nećete morati da plaćate radnike i prostor. Druga vrlo važna stvar – vaši proizvodi neće više biti dostupni samo u jednom gradu, već će korisnici interneta širom zemlje i sveta odlučite moći da poruče vaš proizvod bez muke.

Treća, ali ne i najmanje bitna prednost – vaša online prodavnica radiće 24h. Gledano iz ugla kupca – prodavnica koja radi 24h i isporučuje robu na kućnu adresu odličan je izbor u svako doba i na svakom mestu. Kada je u pitanju izrada internet prodavnice, važno je da se ispoštuju svi zahtevi klijenata. Potrebno je da sve bude vrlo jednostavno, jasno, i transparentno. Potrebno je da internet prodavnica bude dobro optimizovana za web, da odgovara vašem brendu i da naravno bude dobrog izgleda. Na taj način kupci će vrlo brzo obaviti svoju kupovinu, biti zadovoljni uslugom i vratiti se ponovo.

Istorija internet prodavnice

Celokupna internet priča započinje 1990. godine kada Tim Berners-Lee stvara World Wide Web. On se danas naziva ocen interneta. Za sve svoje zasluge, ovaj Britanac je odlikovan viteškom titulom britanske kraljevske kuće. Prve online narudžbine nudi Pizza Hut davne 1994. godine, pa je možemo smatrati pretečom današnje online prodaje. Naredne 1995. godine Jeff Bezos je pokrenuo danas planetarno popularni Amazon.com. Sve se razvijalo dosta sporo, a u prilog tome govori i činjenica da je Amazon tek 2003. godine imao svoju prvu profitabilnu godinu.

Nakon 2005. godine izrada online prodavnice se postepeno širi svim većim gradovima Amerike i zapadne Evrope, kao i određenih azijskih zemalja. Internet trgovina postala je popularna i ljudi širom sveta koriste njene mogućnosti.

Izrada internet prodavnice – cena

Kada je u pitanju izrada online prodavnice, cena prvenstveno zavisi od toga za koji ste se tip internet prodavnice opredelili. Jeftinija varijanta je „open sourse“ internet prodavnica. Ona predstavlja šablonsku platformu, vrlo jednostavnu za korišćenje, pa je samim tim vreme izrade kraće. Međutim, ovakav vid web shopa nije pogodan veće firme koje imaju mnogo proizvoda u ponudi. Dolazi do grešaka u učitavanju stranica, sve funkcioniše veoma sporo ponekad, a sve to utiče na utisak kupca.

Druga opcija je izrada internet prodavnice koja bi bila „custom“. Ova varijanta je nešto skuplja, ali svakako bezbednija i bolja ukoliko će vaš web shop imati mnogo kategorija i potkategorija.  Ukoliko želite da uložite u kvalitet – naša preporuka je uvek „custom“ internet prodavnica.

Potrošači su odavno promenili svoje navike. Većina korisnika vaših usluga se nalazi na internetu. U trenucima kada reše da odu u kupovinu, vrlo verovatno će prvo posetiti Google i pogledati ponudu. Internet je postao centar naših života, ne samo kada je zabava u pitanju, već i kada je o zaradi reč. Ukoliko mislite da bi izrada online prodavnice doprinela vašem biznisu – kontaktirajte nas za besplatnu procenu i konsultacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *