internet prodavnica nbgcreator

Izrada internet prodavnice

Ako imate prodavnicu, odnosno, maloprodajni objekat, onda je vaša dobra odluka da poslovanje premestite i online, tj. na internet. U današnje, savremeno doba, kupci su postali razmaženi, i veoma vole da pre kupovine pogledaju celokupnu ponudu, da saznaju sve o artiklima koji ih zanimaju, da uporede cene…

Prisustvo na internetu, može samo da znači da ćete imati još jedno veliko tržište na kome možete da ponudite svoje proizvode i usluge.

Web shop je znatno jeftiniji od klasične prodaje, ili od maloprodaje radnje. Pre svega, kod prodavnice koja ima fizičko sedište, vi plaćate zakup lokala, ukoliko niste vlasnik. Takođe, morate da zaposlite radnike koji će raditi po smenama, a očekujej vas plaćanje i komunalnih usluga, kao što je grejanje, struja, voda… Lokal mora da bude uredan i čist, artikli uredno poslagani i slično.

Kod online prodavnice, svega ovoga nema, tj. umesto zakupa lokala, platićete jednom godišnje domen i hosting. Domen je ime vaše interenet prodavnice, a hosting je prostor na internetu gde stoji vaš sajt, i to se plaća internet provajderu. Potrebno je da odaberete provajdera koji ima dobre preporuke u smislu da je brzina odlična, te da se pruža adekvatna podrška ukoliko je to neophodno.

Artikli u web shopu su predstavljeni kroz fotografije i kroz tekstualne opise. Fotografija nam daje vizuelni uvid u proizvod, i često je moguće da se pogleda pod uvećanjem i iz više uglova. Tekstualni opis nam govori o karakteristikama nekog proizvoda, na primer: muški džemper je izrađen od vune, u sastavu sto posto, nalazi se u tim i tim bojama, kao i veličinama i slično. Isto je i kada kupujete tehnički uređaj poput veš mašine. Tu su opisi duži, jer svakog kupca zanima koje je energetske klase određena mašina, kako se puni – frontalno ili odozgore, da li je slim ili klasična, koliko suvog veša može da primi a da ne optereti bubanj i druge delove… U internet prodavnicama cene treba da budu jasno istaknute, kao i popusti, ako postoje.

Kada god napravite neku akciju, recimo, pred Novu godinu, tada mogu da se izdvoje određeni artikli i da se napiše da su sada sa deset ili petnaest posto popusta, te da ova povoljnost važi do isteka zaliha ili do određenog datuma.

Važno je da se internet prodavnica redovno ažurira, kako bi ono što vide kupci bilo uvek validno. Kurirske službe su od velikog značaja, zbog toga što robu iz vaše internet prodavnice mogu da dostave bukvalno u svaki deo Srbije, a takođe i u inostranstvo. Na ovaj način, od lokalne prodavnice koja se nalazi u nekom delu Beograda ili Novog Sada, vi postajete radnja koja može da posluje sa celim svetom, tako da ne postoji geografska ograničenost.

Korisno je da znate da vaša online trgovina mora da bude dobro optimizovana, kada je reč o pretraživačima, konkretno, o Google-u, iz jednostavnog razloga da bi bila vidljiva kupcima i da bi oni ostvarili kupovinu.

To se postiže stalnim ubacivanjem novog sadržaja, u vidu vođenja bloga, dodavanja slika, video klipova, i svega drugog što može da se smatra korisnim sadržajem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *