novi sad novogradnja

Kako kupiti stan u Novom Sadu?

Prodaja stana u Novom Sadu postala je tema o kojoj se sve više priča, a za to postoji niz razloga. Pre svega, prestonica Vojvodine je uz Beograd, zaista najtraženija, najatraktivnija i najpopularnija u celoj Srbiji.

Za one ljude koji vole miran porodični život, Novi Sad je idealno mesto. Ipak, najvažnije je imati novac da bi se ostvario san o novom domu. Koje su to opcije kupovine stana? Pre svega, tu je keš varijanta. U ovom slučaju, vi imate novac na računu koga ćete samo preusmeriti za novu nekretninu. Često taj novac dolazi od prodaje prethodnog stana ili kuće, placa i sl.

Postoji i mogućnost prodaje kuće sa imanjem investitoru, gde se za uzvrat dobija određeni broj kvadrata u novogradnji koja će tu biti izgrađena ili na nekoj drugoj lokaciji.

Ipak, najpopularnija opcija za kupovinu bilo koje nekretnine je kredit.

Kupovina stana na kredit u Novom Sadu

Kreditni kupci čine oko 80% svih kupaca, govore statistike iz agencija za nekretnine. U prilog tome ide i činjenica da krediti nikada nisu bili povoljniji nego sada, pa možemo da kažemo da su uslovi najbolji u poslednjih čak 40 godina.

Novi Sad je grad koji je idealan za život, napreduje iz dana u dan, širi se u svakom smislu. Uz Beograd, najatraktivnija je i najpopularnija lokacija u čitavoj Srbiji. Uz to, ono što Novi Sad čini savršenim je miran tempo života, za razliku od Beograda gde svi nekuda jure i žure. Stoga, ako vam je dosta preterane gužve i gradske vreve, evo prilike da takođe budete u centru svih poslovnih i kulturnih dešavanja, ali da to bude opuštenije, smirenije, laganije… – shvatićete o čemu smo pričali već nakon nekoliko nedelja nakon što budete živeli u Novom Sadu.

Kada govorimo o kreditima, što je ipak najbitnije mesto ove priče, tada je potrebno istaći da žiranti nisu potrebni, kamate su povoljne i niske, a takođe mnoge ljude privlači mogućnost da kupe stan dok se on još nalazi u izgradnji, što automatski znači i nižu cenu kvadrata.

Ako se stan kupi direktno od investitora, postoji povraćaj PDV-a od 10% na prvi stan. Cena kvadrata stanova koji se nalaze u novogradnji u Novom Sadu veoma je pristupačna.

Kupovina stana u Novom Sadu može da postane vaša najbolja odluka koju ste doneli u životu. Već pri ulasku u objekat, primetićete da sve odiše svežinom, jer je sve novo i tu niko pre vas nije živeo. Nije potrebno da ulažete novac u renoviranje, što biste svakako morali ako biste kupovali stan u staroj gradnji.

Takođe, na sajtovima investitora možete da pogledate kompletan projekat pre nego što je on i započet, i da se informišete o svemu: koliko će ukupno stanova biti u novogradnji, na kom spratu su stanovi koje kvadrature, kakvo je grejanje, kog kvaliteta je keramika koja će biti ugrađena u kupatilu, da li je u pitanju zgrada koja ima podzemnu garažu, da li postoji automatski lift…

Bukvalno svi podaci su na jednom mestu, tako da ćete znati tačno gde ćete se preseliti i pre nego što zgrada bude završena. Kada obavite posao oko podizanja kredita, ostaje vam samo da sačekate srećan trenutak useljenja.

One thought on “Kako kupiti stan u Novom Sadu?

  1. Sredo Savkic

    Kad imas kesh tako je najbolje ali ako ga nemas ostaje nam da uzmemo kredit.Srecom ja sam svoju nekretninu preko agencije kupio pre korone iskreno sad se ne bih usudio da to uradim jer sve je neizvesno od radnog mesta do kursa dinara.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *