android play prodavnica

Kako kupovati Android aplikacije iz Srbije?

Imate android telefon, nešto novca na platnoj kartici i želju da kupite neku android aplikaciju? Ukoliko je odgovor na sve “Da” i živite u Srbiji eto problema. I pored novca i želje nećete moći da kupite aplikaciju jer google na podržava Srbiju za plaćanje.

Kako kupiti aplikaciju iz Srbije?

Pa postoje alternativne metode i procedure kako ovo izvesti. Probaću u par koraka to da objasnim.

Kao prvo potrebno je da se googlu predstavite kao iz neke druge zemlje. Npr Amerike ili neke razvijene EU zemlje poput Nemačke, Francuske i slično. Da bi ovo uspeli neophodna vam je VPN konekcija. Za tu namenu možete koristiti neki od besplatnih android aplikacija kao što su TunnelBear VPN ili Vpn One Click.

Dakle
Korak 1. Google play i instalirajte TunnelBear VPN recimo.

Kada instalirate neophodno je da se prijavite i otvorite nalog. Nalog je besplatan do 500MB što će biti više nego dovoljno za ovu namenu. Popunite podatke, potvrdite verifikaciju na email i otvorite aplikaciju.

Korak 2. Kada je otvorite, nađite npr Sjedinjene Države i kliknite na ikonicu koja liči na neku cev. Program će vas pitati “Tunnel to Sjedinjene Države” i odaberite Yes. Kada se veza uspostavi znači da ste uspešno uspotavili VPN do USA i da treba da pređete na korak 3.

Korak 3. Idite na Podešavanja / Aplikacije (eng Settings / Apps)
android opcije podešavanja aplikacije

Kada otvorite aplikacije otvorite Google Play prodavnica (store), idite na memoriju i obrišite podatke.
google play obrisi podatke

Kada to uradite, izađite iz svega i pređite na sledeći korak.

Korak 4 Potrebno je da promenite nalog na google play u drugu zemlju (USA recimo ako ste išli sa VPN na USA). To ćete uratiti tako što otvorite google play prodavnicu/store i idete na opcije pa na nalog.

google play nalog

Potom idete na

google play zemalja i profili

I tu dodate novu zemlju ili izmenite staru. Posle ove izmene slika bi trebala da izgleda nekako ovako

google play zemalja i profili dva naloga

Ostavite da bude aktivna opcija Sjedinjene države ili USA.

Imajte na umu da menjanje naloga nije dozvoljeno češče od 365 dana, tako da ostavite na USA možda ćete hteti još neku aplikaciju da kupujete.

Korak 5. Idite na google play i kupite aplikaciju. Neke aplikacije se skidaju besplatno pa onda u okviru same aplikacije kupujete istu (pro verzija, unock i slično) tako da ostaje vam opcija ili da je kupite odmah ako se tako nudi, ili da je instalirate besplatno pa da otključate pro opcije.

Ukoliko neki deo nije jasan slobodno napišite komentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *