upala sinusa

Kako se osloboditi upale sinusa, kijanja i curenja iz nosa?

Kako se osloboditi upale sinusa, kijanja i curenja iz nosa? 

U prelaznom periodu puno ljudi ima problem sa pojačanim curenjem iz nosa i kijanjem. Ovi simptomi nastaju zbog raznih uzroka a najčešće su to prehlade, alergije, upale sinusa i sl.

Da bi ste znali da razlikujete bezopasno curenje iz nosa ili pak simptome nekih ozbiljnijih stanja, kao što su problemi sa sinusima ili sinusitis, mi ćemo vam objasniti simptome i uzroke pojave upale sinusa.

Sinusi su šupljine koje se nalaze u čeonom delu iznad nosa, i između očnih duplji. Sinusi su povezani uzanim kanalima i njihov zadatak je da proizvode sluzavu tečnost u određenoj, manjoj količini. Ta tečnost čisti i održava ove otvore i olakšava disanje. Međutim, može da se dogodi da sinusi iz nekog razloga proizvode više ove tečnosti, što je stanje koje uzrokuje kijavica, prehlada itd. Višak sluzi pogoduje razvoju bakterija i pojavi infekcija od kojih su među najčešćima akutni ili hronični sinuzitis.

Ako ste nekada imali upaljene sinuse onda znate da curenje iz nosa nije jedini pokazatelj koji ukazuje na to da su problem sinusi. Simptomi mogu biti brojni ,a kako bi ste naučili da razlikujete ovu bolest od obične kijavice pročitajte preporuke koje slede u nastavku ovoga teksta.

Sinusi – simptomi upale sinusa

 Gotovo da ne postoji osoba koja barem nekad u životu nije osetila kakvi problemi sa sinusima mogu da se jave. Od zapušenog nosa, preko bolova u predelu oko očiju, glavobolje izazvane upalom itd. Duga je lista tegoba koje mogu izazvati sinusi. Simptomi nastaju kada tkivo koje oblaže šupljinu nosa otekne, a šupljina postaje sve manja, sinusi se zatvaraju i ne mogu da stvaraju dovoljno sluzi pa vazduh ne može nesmetano da prolazi. Problemi sa sinusima se komplikuju sa pojavom bakterijske, gljivične ili virusne infekcije pa može doći do značajnog pogoršanja stanja.

Slična stanja se mogu javiti i tokom prehlade ili kijavice a da ne biste pomešali ova stanja i da bi ste uspeli da razlikujete kijavicu od tegoba koje izazivaju sinusi – simptomi upale sinusa su sledeći:

 Glavobolja

  • Zapušenost nosa, teško disanje
  • Oslabljeno čulo mirisa
  • Gust sekret koji se sliva u grlo
  • Bolovi i oticanje u predelu očiju i nosa

Kako prevenirati i lečiti sinuse preparatima koje nudi apoteka Sunce?

Apoteka Sunce je savremena i dobro snabdevena apoteka. Online kupovinom preko njihovog sajta ili kupovinom u njihovim radnjama, svejedno, možete brzo i lako doći do preparata koji vam mogu olakšati tegobe koji problemi sa sinusima nose.

Ako imate bilo koji od navedenih simptoma odmah bi trebalo da poradite na osnaživanju vašeg imuniteta, pa bi bilo preporučljivo da povećate konzumaciju zdravih i vitaminima bogatih namirnica, ili možete uzimati neki od suplemenata za jačanje imuniteta koje nudi ova apoteka online.

Umanjenju simptoma upale sinusa doprinosi i ispiranje nosa i sinusa fiziološkim rastvorom. Osim ispiranja smanjenju upale mogu doprineti i upotreba sprejeva za nos kao što je na primer Propolaid Rino sprej za nos  na bazi propolisa, aloje i etarskih ulja bora i eukaliptusa. Sjajan je i AQUA MARIS CLASSIC , sprej koji ne sadrži konzervanse već rastvor najčistije morske vode koji hidrira i čisti nadraženu sluznicu nosa i sinusa.

Pored sprejeva za nos u lečenju sinusa vam mogu pomoći i tablete kao što su SINULAN DUO forte, kombinacija šest biljaka u tableti koje doprinose normalizaciji funkcionisanja gornjih i donjih respiratornih puteva. Ovaj preparat imaju i u blažoj i u jačoj varijanti, u zavisnosti od jačine simptoma možete koristiti jedan ili drugi.

Ukoliko imate upalu sinusa najvažnije je da lečenje otpočnete što pre kako upala ne bi dobila karakter hronične koja zahteva ozbiljan pristup lečenju uz tretman lekara. Lečenje akutne upale traje do deset dana, stoga potražite odgovarajući lek koji vam nudi ova apoteka. Online kupovinom u apoteci Sunce možete veoma brzo i lako doći do željenog preparata za lečenje upale sinusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *