rent a car audi

Najčešči automobili u rent a car agencijama u Beogradu

Iznamljivanje automobila nije nikakva novina u metropolama, pa tako i u Beogradu. Postoji veliki broj rent a car Beograd agencija koje pružaju ovu uslugu. Pored klasičnog najma vozila, agencije pružaju i dodatne usluge u vidu najma sedišta za decu, WIFI hotspota, navigacije, autopunjača za telefone, tag uređaja za brzo plaćanje putarine i slično. Gotovo sve ove dodatke nude rent a car agencije, samo se razlikuje cena najma po tom dodatku. Isto tako i nešto drugo im je slično i zajedničko, a to je vozni park, pa tako u ovom blogu ograđujemo temu koji je to najčešći auto koje rent a car agencije poseduju i zbog čega.

Najčešči automobil u ponudi rent a car agencija

Najčeći automobili u ponudi su svakako automobili iz A i B segmenta što je vrlo razumno kako zbog cene tako i zbog dobrih sposobnosti za gradsku vožnju i parkiranje. Međutim nisu svi automobili iz ovog segmenda dostupni u većini beogradskih rent a car agencija, već pojedini modeli, a razlog tome je svakako i sama nabavna cena vozila kao i cena održavanja i delova. Obično ti automobili spadaju u nižu klasu i nema premium vozila što je opet razumljivo ako se uzme u obzir da na kraju cenu najma plaća sam korisnik.

Najčešći rent a car automobili B segmenta

Od čestih automobila B segmenta izdvajaju se: Fiat Grande Punto, Opel Corsa, Ford Fiesa, Reno Clio, Škoda Fabia. Ovo su možda i najčešći modeli, a nešto ređi su VW Polo, Citroen C3 i Peugeot 207. VW je u startu skuplji auto od na primer Opel Corse pa je zbog toga možda i ređi od pomenutog. Druga stvar koje je možda igrala i ulogu jesu same ponude uvoznika. Definitivno se ponude uvoznika razlikuju, neki nude akcije i jače pakete sa manjom doplatom i slično, tako da su u odabiru pored početne cene igrale i ulogu i menadžerko/marketinške sposobnosti uvoznika i distributera u Srbiji i koliko naprame primamljivu ponudu za prodaju novog automobila.

Najčešći rent a car automobili C segmenta

Od čestih automobila C segmenta izdvajaju se: Opel Astra, Ford Fokus, Škoda Rapid (po nekima B po nekima C segment) Fiat Tipo, i nešto ređe Reno Megane i VW Golf. Interesantno da u popularno nazvanoj „Golf“ klasi nemaj baš sve rent a car agencija samog Golfa u ponudi. Razlog je svakako znatno viša nabavna cena u odnosu na svoje konkurente pogotovo kada je u pitanju dizelski agegat.

Najčešći proizvođači

Iz goreg navedenog može se zaključiti da su najčešći proizvođači automobila koje poseduju beogradske rent a car agencije Fiat, Opel, Ford, Škoda, a nešto iza njih i Reno. Interesantno je i to da ima veoma malo japanskih vozila u rent a car ponudi, dok su korejska vozila nešto zastupljenija. Bilo koji auto da odaberete ne bi trebalo da imate bilo kakvih problema jer su rent a car vozila redovno održavana i mlada. Po zakonu ne bi smeli da dobijete auto stariji od 5 godina jer po propisima isti ne može da obavlja usluge rent a car vozila.

Zaključak

Zaključak se sam nameće, najveći broj rent a car vozila spadaju u manju i nižu klasu. Razlog je krajnje jednostavan, a to je što povoljnija cena najama automobila. Kako cenu na kraju plaća sam korisnik jasno je da  najveći broj rent a car automobila poseduje nešto jefinija vozila kada je upitanju nabavna cena i kako bi ponuda bila što primamljivija i prihvatljivija našem standardu. Koliko je cena iznajmljivanja automobila u Beogradu nepravedno niska govori u prilog i podatak da se za cenu nekog manjeg auta za jedan dan ne može iznajmiti električni bicikl na jedan dan. Isto tako i električni trotinet cena na dan iznosi oko 10ak evra ali to ne znači 24h već od početka do kraja radnog vremena što je grubo svega pola dana. Postavlja se pitanje isplativosti ako se uzme u obzir da cena novog automobila čak i ovih malih kreće od oko 10000€ i rentira se po 20€ na dan, a cena novog električnog bicikla iznosi oko 750€ a najam sa punjačem na 24h košta isto 20€. Na cenu novog automobila treba dodati i trošak registracije, nabavku sezonskih guma, kasko osiguranja i rednovno rađenje servisa, dok trošak za električni bicikl ne postoji. Zbog svega navedenog jasno je da je najpopularniji automobil u rent a car agencijama u Beogradu najpovoljniji automobil u datom trenutku nabavke iz određenog segmenta.

2 thoughts on “Najčešči automobili u rent a car agencijama u Beogradu

  1. Moler

    Ne znam samo odakle ljudima pare…

    Posten covek tesko da moze da kupi sebi i polovnjaka starog 20 godina.. A kamoli da iznajmljuje skupa kola…

    U ovoj drzavi treba biti krimos jedino, samo oni imaju pare…Kriminalci i politicari su jedno te isto..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *