rent a car Beograd

Najjeftiniji rent a car u Beogradu

Kako su mi bile potrebne usluge neke rent a car agencije proveo sam dosta vremena analizirajući razne kompanije. Kako na internetu nisam našao uporedni prikaz cena vozila sa različitim agencijama i kako sam to morao sam da uradim rešio sam da napišem ovu objavu kako bih možda nekom olakšao izbor i uštedeo sigurno 1 sat vremena analizirajući raznorazne ponude. U razmatranje je došlo oko 10ak rent a car agencija, ali za ovaj test ću izdvojiti 5 i uraditi uporedni test (kako bi tabela bila pregledna) i objaviti najjeftiniji rent a car Beograd.

  • Stars
  • Zim
  • Nova rent
  • Nevian
  • Avaco

Uslovi najma vozila

Kod svih rent a car agencija su uslovi jako slični. Obavezan je depozit u sličnom iznosu, posedovanje vozačke dozvole B kategorije od nekoliko godina i starosnu granicu. Neke agencije zahtevaju depozit u vidu kreditne kartice, a neke dozvoljavaju i depozit u kešu.
Kao uporedni test uzeću možda i neki najčešći slučaj, a to je iznajmljivanje vozila na kraći period i neki manji gradski auto, segment B+, recimo Škoda Fabia 1.2 Benzinac i segment A, mali gradski auto (čitaj najeftinije šta imaju da ponude). Napomena da sve agencije zahtevaju CDW (Collision Damage Waiver). Isto tako napomena da su ove cene i uslovi u trenutku pisanja ove teme i period kada sam iznajmljivao rent a car.

Škoda Fabia 1.2 Benzin

AgencijaDepozitKreditna karticaDodatni vozačKmCena
Starspo dogovorudanepoznatoneograničeno33€
Zim*400€dada20035€
Nova rent400€neda20035€
Nevian300€nedaneograničeno27€
Avaco400€nedaneograničeno48€

*Agencija Zim ima Škodu sa slabijim 1.0 motorom.

Segment A, nejjeftinije vozilo za jedan dan.

AgencijaDepozitKreditna karticaDodatni vozačKmCena
Stars (FIAT PUNTO 1.2)po dogovorudanepoznato20030€
Zim (FIAT PANDA 1.2)400€dada20032€
Nova rent (FIAT PUNTO 1.2)300€neda20030€
Nevian (FIAT PANDA 1.2)250€neda20026€
Avaco300€neda20035€

Zaključak

Iz ovih tabela se jasno može zaključiti da je najjeftiniji rent a car Beograd agencija Nevian.

Koristio sam usluge Nevian rent a car agencije konkretno auto ŠKODA RAPID SPACEBACK 1.2 na 6 dana i veoma sam bio zadovoljan uslugom i samim vozilom (cena za najam vozila je iznosio 150€ sa dostavom vozila na aerodromu). Želeo bih i da pohvalim potrošnju Škode rapid 1.2. Kako već dugo vremena vozim benzince, za mene je bilo pravo iznenađenje kada sam stao na pumpu. Vozilo pod klimom i uglavnom u gradskim uslovima nije trošilo više od 6L benzina. Vozilo je staro manje od godinu dana (koliko sam primetio velika većina vozila je 2017, 2018 godište). Kako mi je automobil bio potreban prilikom sletanja na aerodrom, agencija mi je isti dovezla na aerodrom Nikola Tesla bez dodatnih troškova za dostavu vozila. Ukoliko vam treba rent a car aerodrom budite slobodni da koristite usluge ove agencije. Vrlo pozitivno iskustvo i dobar izbor vozila kao i najjeftinije cene za iznajmljivanje vozila u Beogradu.

Nadam se da ću bar nekom skratiti traganje za najjeftiniji rent a car u Beogradu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *