Ovu obuću nose najbolje odevene Beograđanke

Ovu obuću nose najbolje odevene Beograđanke

Poznato je da svaku odevnu kombinaciju treba uklopiti na pravi način sa obućom, inače krajnji izgled može delovati prilično neukusno, a u mnogim situacijama i smešno. Dobra obuća je ta koja definitivno može da utpotpuni neki izgled, da mu taj poseban pečat ili da ga načisto upropasti. Na primer, jedna crna haljina neće izgledati isto ukoliko uz nju obujete cipele sa štiklom, patike ili mokasine. U zavisnosti od obuće koju ste odabrali imaćete izgled za izlazak, posao ili šetnju.

Ono što takođe može da uništi izgled je stara i iznošena obuća. Kvalitetniji komadi obuće, koji se održavaju kako treba, mogu dugo da traju, a svako od nas ima bar jedan par dobrih, kožnih cipela ili čizama koje mu traju godinama, pa zna kako to izgleda. S druge strane, cipele i patike lošeg kvaliteta koje se nose gotovo svakodnevno nekada ne mogu da potraju ni celu sezonu. Kada se pohabaju izgledaju prilično ružno. Zbog toga modni stručnjaci savetuju da je bolje da se uloži novac u jedan par kvalitetnih čizama, sandala ili baletanki koje ćemo, nego da trpamo u ormare gomilu loše obuće.

U ovoj sezoni u trendu su, uz večitu klasiku, i neki neobični komadi obuće koje gotovo svi trendseteri imaju.

Glomazna obuća

U poslednje vreme jako je popularna glomazna obuća. U trendu su predimenzionirane patike jarkih boja koje proizvode čak i najprestižnije modne kuće. Tu su i čizme sa glomaznim potpeticama i platformama, kao i sa debelim đonom. Ovi komadi obuće se kombinuju sa malo neutralnijim komadima garderobe kako bi se što bolje istakli.

Odličan primer za ovo su klasične bajkerske čizme sa nitnama ili šnalama, koje su sada postale još upečatlijvije po glomaznom, širokom đonu. Devojke ih kombinuju i uz farmerice, ali i uz suknje, džempere i duge oversize kapute.

Premiata brend je u modi

Brend Premiata je među beogradskim, a i svetskim modnim influenserima postao omiljen iz više razloga. Prvi je svakako atraktivan i za neke neobičan izgled njihove obuće.

Na primer, Premiata patike se proizvode u više različitih dezena i imaju karakterističan znak sa strane. Ono zbog čega ih vole i oni koji su skloni eksperimentisanju i oni koji to ne žele, je činjenica da se modeli patika ovog brenda savršeno uklapaju i uz ležerne varijante, i uz poslovni izgled. Svi znamo da je u poslednje vreme moderno da se patike nose čak i uz najelegantnije komade odeće, tako da možemo da vidimo na ulicama devojke u satenskim haljinama koje na nogama imaju patike za trčanje. Međutim, te kombinaicje nisu baš svima primamljive, pa umesto da odaberu komade koji su stilski drastično različiti, biraju svedenije varijante. Tu dolaze Premiata patike koje se odlično mogu uklopiti i uz sportski i uz poslovni ili izgled za izlazak.

Ovaj brend je među modnim influenserima popularan jer je ekološki prihvatljiv, obuća se pravi od recikliranih materijala, pa se zbog toga čak i oni koji nisu nešto zainteresovani za modu, ali za ekologiju jesu, odlučuju za Premiata obuću.

Bakine mokasine su IN

Udobne mokasine koje su nekada nosile bake uz svoje cipele ispod kolena sada su ponovo na ulicama Pariza, Njujorka, Milana, ali i Beograda. Naravno, ove mokasine su često lakovane i sa malo većim đonom. One se savršeno kombinuju sa poslovnim kombinacijama, širokim pantalonama, pa čak i farmericama, džemperom i kaputom. Osim toga, neke devojke ih nose uz kratke karirane suknje i džemper i odlično izgledaju. Sve u svemu, ovo je odlična, praktična obuća za hladnije dane.

Cipele sa blok petom

Žene širom sveta su počele da slave kada su se ponovo u modu vratile cipele sa blok petom. One su daleko udobnije od cipela sa tankom štiklom i u njima je mnogo lakše izdržati ceo dan na poslu ili plesati satima na žurci. Mnoge žene uz ove cipelice kombinuju Chanell komplete ili samo sakoe i onda dobjaju izgled kao sa pariških bulevara.

Kaubojske čizme

Verovali ili ne, kaubojske čizme su ponovo u modi. Dakle špicevi, debela, niska štikla i karakterističan rub na vrhu. Naravno, ove čizme su sada moderne samo ako su u boji ili čak šarene, pa se na ulicama mogu videti crvene ili žuto braon kaubojke iskombinovane sa jesenjim i zimskim haljinama. Još je poželjnije da, osim što su u jakim bojama imaju i ukrasni štep po njima. Mnoge devojke ih nose i uz kaubojske šešire.

Plišane baletanke

Za večernji izlazak su ove jeseni, ali i zime, obzirom na to kakvo nam je vreme, u poslednje vreme popularne plišane baletanke. Crne, borde ili teget, sa kaišićem ili bez njega, nose ih devojke širom sveta. Odlično izgledaju i sa debelim hulahop čarapama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *