plocice za kupatilo

Renovirajte kupatio pre dolaska novorođenčeda

Ukoliko očekujete prinovu u porodici za koji mesec, sigurno da polako pripremate dom za novog člana. Već ste odredili sobu u kojoj će beba spavati, rezervisali ste ili kupili nov krevetac, kao i sve neophodne stvarčice za prvih nekoliko meseci.

Ako vam se kupatilo nalazi u neadekvatnom stanju, u smislu da su potrebni još neki majstorski radovi kako bi bilo u funkciji, gledajte da ove poslove završite što pre, tačnije pre dolaska novog člana porodice s obzirom da onda nećete imati toliko slobodnog vremena za bilo kakvo uređenje enterijera, naročito kada je renoviranje kupatila u pitanju.

Potrebne su vam nove pločice za kupatilo?

Pločice za kupatilo su vam dotrajale, pojedine napukle ili ih je “pojeo” kamenac? Proleće je idealno vreme za zamenu starih pločica novim. Dovoljno je da odete do obližnjeg salona keramike i odaberete boju i dezen vaših novih pločica. Uz to, raspitajte se o tome koji majstor je slobodan da vam pomogne u lepljenju i postavljanju istih pre nego što vam porodica postane veća za jednog člana više.

Sugurno ne biste želeli da vam majstor buši u stanu dok čuvate bebu i podiže prašinu u kupatilu? Zbog toga je važno da ovaj deo posla odradite već sada i kupatilo učinite spremnim u najkraćem mogućem roku.

Nov kupatilski nameštaj – kako odabrati?

kupatilski namestaj

Ako su fiokari i komodice u kupatilu počeli polako da se habaju, tako da u njih više ništa ne možete da odložite, potražite nov kupatilski nameštaj. Činjenica je da u njima držimo sve potrepštine za kupatilo, a s obzirom da ćete uskoro dobiti prinovu to automatski znači više potrebnog mesta za odlaganje.

Kod uređenja kupatila važno je pametno iskoristiti svaki centimetar slobodnog prostora naročito ukoliko se radi o prostoru manje kvadrature. Uzmiite u obzir značaj zidnih polica jer su veoma funkcionalne. Na njima možete držati kozmetiku za bebu, pelene kao i peškire.

Takođe, i mali ormarići sa fiokama koje postavite ispod umivaonika često imaju pregršt slobodnog prostora a to je nešto što će vam svakako trebati nakon proširenja porodice.

Neka vam zamena sanitarija ne oduzima puno vremena

Baš i kao kod postavljanja zidnih i podnih pločica, pronađite majstora koji će i nove sanitarije postaviti pedantno, i u precizno definasanom roku. Objasnite mu da vam je potrebna odgovorna i pouzdana osoba kako bi se radovi oko nameštanja novih sanitarija što pre obavili.

Na vama je da odete do prodavnice koje u svom asortimanu imaju široku ponudu sanitarija i izaberate odgovarajuće modele wc šolje, lavaboa i tuš kabine. Sada imate tu priliku da kupite funkcionalnu a istu ruku modernu sanitariju koja će vam trajati duži vremenski period. Posebno dobro su se pokazale konzolne wc šolje kao i konzolni lavaboi koji vam daju više slobodnog prostora za odlaganje. Naime, s obzirom da se konzolne wc šolje praktično kače na zid, ispod njih imate mesta za nešto drugo. Slično je kao i kod konzolnih umivaonika. Reč je o veoma praktičnom kupatilskom nameštaju koji postaje sve popularniji na našim prostorima.

Naročito je ova vrsta kupatilskog nameštaja dobra kod porodica sa većim brojem članova. Zbog toga, razmislite upravo o ovom modelu sanitarija ukoliko planirate zamenu starih.

Tuš kabina ili kada, šta izabrati?

Renoviranje kupatila nikada nije bilo lako, pa je tako i sada slučaj. Za početak, trebaće vam dosta novca za kupovinu svog potrebnog materijala koji ni malo nije jeftin, a sa druge strane računajte i na plaćanje majstora bilo da ste se dogovorili da ćete ga plaćati po danu ili nakon zavšenog posla.

Pored finansijskog aspekta, potrebno je i vreme da se svi radovi privedu kraju, naročito ako govorimo o kompletnom renoviranju kupatila koje, između ostalih radova, podrazumeva i zamenu kanalizacionih i vodovodnih cevi.

Ukoliko na jesen treba da dobijete novog člana porodice sada je pravi trenutak da krenete sa uređenjem ovog dela enteriera.

Ako se dvoumite oko toga da li je bolje odabrati kabinu ili kadu, treba da znate da obe vrste sanitarija imaju svoje prednosti. Sa aspektaodržavanja možda su nešto praktičnije klasične keramičke kade od glomaznih staklenih tuš kabina.

Danas su sve više aktuelene zidane tuš kabine jer zauzimaju malo prostora u svakom kupatilu. Takođe, za veoma kratak rok se mogu ozidati. Dovoljno je da kupite odgovarajuću količinu pločica i pozovete majstora da ih postavi.

Trudite se da vam renoviranje kupatila predstavlja zadovoljstvo a ne stresan događaj i uredite ga baš po vašim željama i mogućnostima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *