rent a car Beograd

Rent a car Beograd posle korona virusa

Proleće 2020 godine beogradske rent a car agencije neće nikako pamtiti po dobru. Krajem februara i početkom marta u Srbiji se pojavio korona virus koji je izazvao veliku pometnju celokupnom poslovanju uvođenjem vanrednog stanja, ali najpogođeniji segment je svakako turizam jer su granice bile (u toku pisanja teksta i dalje) zatvorene. Hoteli su većinom zatvoreni, ljudi u karantinu, samoizolaciji i sa minimalnim uslovima za kretanje jer je na snazi bio i policijski čas koji je trajao i po 12 sati, a vikendima i po 48+ sati. U takvim okolnostima ceo turizam, hoteli, turističke agencije i rent a car agencije mogle su jednostavno da zatvore svoje radnje. Koliko god ponuda bila dobra nije bilo klijenata da tu ponudu iskoriste.

Uporedni test rent a car agencija jesen 2018.

Pre dve godine smo uradili uporedni test manjih rent a car kuća koje posluju u Beogradu. Celokupan članak i test možete pročitati na zasebnoj temi a ove ćemo samo uporendu tabelu jednog od najpopularnijeg vozila za najam škode fabie.

Škoda Fabia 1.2 Benzin 2020 godina.

AgencijaDepozitKreditna karticaDodatni vozačKmCena
Starspo dogovorudanepoznatoneograničeno33€
Zim*400€dada20035€
Nova rent400€neda20035€
Nevian300€nedaneograničeno27€
Avaco400€nedaneograničeno48€

Kakva je situacija danas?

Uporedni test rent a car agencija proleće leto 2020.

Škoda Fabia 1.2 Benzin 2020 godina.

AgencijaDepozitKreditna karticaDodatni vozačKmCena
Starspo dogovorudanepoznatoneograničeno40€
Zim400€dada20028€
Nova rent400€neda20040€
Nevian400nedaneograničeno17€
Avaco400€nedaneograničeno20€

U odnosnu na pre dve godine neke rent a car agencije su osetno spustile cenu kao na primer Nevian i Avaco, dok su neke agencije čak i podigle. Potražnja je i dalje jako slaba, tako da verovatno ostale agencije cenom i izbegavaju najam vozila na jedan dan. Definitivno posledice korone se i dalje osećaju i pitanje je koliko će još dugo da traje. Dok se ne otvore granice, a i dok turisti ne krenu malo da dolaze cene će verovatno i dalje biti ovakve i potražnja za iznajmljivanjem vozila gotovo nikakva.

One thought on “Rent a car Beograd posle korona virusa

  1. Sasa

    Kako popusta korona virus tako raste potreba da se iznajmljuju automobili, gledam na aerodromu Nikola Tesla ceka se u redu pred UniRent agencijom da se iznajmi auto, verovatno putuju na more.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *