masaza

Šta je sve potrebno za masažu?

Ako biste pitali deset ljudi da li im je potrebna masaža nakon osmočasovnog ili dužeg radnog vremena, verovatno bi svi u glas odgovorili – DA!

Jer, masaža nije samo jednostavno uživanje i opuštanje u pokretima masera, već je mnogo više od toga. Pre svega, živimo u veoma brzom i stresnom vremenu, gde nas svakoga dana čeka mali milion obaveza, pa se trudimo da sve to postignemo i završimo. Zbog toga ne čudi što na kraju dana uopšte nemamo energiju koja nam je potrebna za porodicu, decu, druženje sa prijateljima…

Masaža je veoma dobra, jer vam vraća upravo to što vam nedostaje i što ste izgubili radeći svoj posao – snagu, volju, elan, dobro raspoloženje… Masaža vas oslobađa od negativnih misli, briga, anksioznosti i čini vaš um rasterećenim. Svi znamo da brinuti oko petnaest minuta dnevno, znači kao i da smo celoga dana radili težak fizički posao. Upravo zbog toga, ne bi trebalo posebno naglašavati značaj opuštenosti i relaksiranosti. To je važno kako za nervni sistem i psihu čoveka, tako i za celokupan organizam.

No, vratimo se glavnoj temi našeg teksta, a to je šta nam je sve potrebno za masažu? Da bi neko bio izmasiran na pravi način, pre svega je potreban adekvatan sto. On obično ima točkiće i može da se pomera, kao i udubljenje gde osoba može da postavi glavu. Stolovi za masažu su različitih dimenzija, visina, širina, dužina i nosivosti.

Pored stola, neophodna su ulja za masažu. Ona takođe imaju mnogostruka dejstva. Pre svega, kontakt između terapeuta i klijenta se ovim putem olakšava, jer je poznato da tokom masaže maser svu svoju snagu i energiju prenosi na osobu koju tretira. Kada maser na svoje dlanove namaže ulje, tada je taj kontakt lakši, ruke lepo klize niz telo, bez previše napora.

Ulja za masažu se prave tako da imaju posebne prijatne mirise, koji blagotvorno deluju na psihu čoveka, i utiču da sva čula uživaju. Hrane našu kožu, jer je hidriraju, neguju, podižu tonus mišića…

Takođe, kada se radi maderoterapija, što je masaža pomoću oklagija, onda je ulje potrebno da tretman ne bi bio bolan. Oklagije za madetoretapiju su zapravo set sprava i ima ih obično desetak, tako da se one upotrebljavaju za razne delove tela – jedna oklagijia za zadnjicu, druga za butine, treća za stoma, i postoji oklagija za podbradak, ruke, lice… One su anatomski prilagođene ovim delovima tela, a ulje za masažu pomaže da taj dodir bude prijatan za klijenta.

Oklagije za maderoterapiju

Za jedan salon za masažu potrebno je dosta pribora i alata, koji se smatraju propratnim, ali bez kojih ne bi moglo da se radi. Pri tome mislimo na peškire, kozmetiku, gelove… Masažne stolove je potrebno obrisati ubrusima specijalno namenjenim za tu svrhu, a ne bi trebalo  zaboraviti ni aromatične sveće. One spadaju u potrošni materijal i svi saloni ih stalno nabavljaju.

Njihova uloga je veoma velika, jer stvaraju predivnu atmosferu, i to ne samo vizuelnu, nego i celokupan ambijent čine izuzetno prijatnim. Mirišu na egzotiku, tako da će vam se probuditi sva čula, postaćete otvoreni za sva zadovoljstva koja vas očekuju kroz masažu i vešte ruke terapeuta.

One thought on “Šta je sve potrebno za masažu?

  1. Biljana

    Uvek postoji prostor za napredak u kozmetickim tretmanima, tehnologija npreduje a i mi ucimo. Laseri, uz, radiotalasi 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *