ugradnja implanta

Zašto je važno ko vam radi zubne implantate?

Stomatološke ordinacije nude različite tipove usluga – od sanacije bolesti zubne krune i desni pa do protetičkih rešenja za zamenu nedostajućih zuba.

Ipak, nemaju sve jednaku uslugu niti su kvalifikovane za neke od najkomplikovaniji procedura kao što je postavljanje zubnih implanta na mesto nedostajućeg zuba. Ovaj postupak bi trebalo da donese trajno dobre rezultate, ali ako se ne uradi pravilno može izazvati brojne probleme.

Šta su zubni implantati? Kada je ugradnja implanta dobra odluka? Šta stomatološka ordinacija mora da ispuni da bi bila kvalifikovana za ovakve intervencije?

Gubitak zuba se smatra najtežim stanjem u stomatologiji. To je nešto što svako teži da izbegne, ali postoje situacije kada celom zubu više nema spasa, ali ni tu nije kraj. Upravo su implanti ti koji donose najbolje rešenje.

Ugradnja implanta – najbolja alternativa za zub koji fali

U slučaju da u vilici nedostaje jedan ili više zuba postoje različita sredstva za popunjavanje nedostatak u vilici. Mostovi i totalne proteze su uvek imale čestu primenu, ali oni ne utiču na vilicu pa se desni postepeno povlače.

Ipak, ovi modeli zahtevaju i periodične zamene i korekcije, a i teško je i prilagoditi se jer se samo oslanjaju na desni, a zapravo nisu vezane sa njima.

Ugradnja implanta to sve menja jer se postavlja cela konstrukcija zuba, od korena do veštačke krune pa se na trajan način popunjava niz i čuvaju desni. Intervencija podrazumeva nekoliko meseci postepenog rada da bi se na kraju dobio dobar rezultat.

Stomatolog će prvo postaviti veštački koren koji je napravljen od titanijuma, bio-kompaktibilnog materijala koji će organizam prihvatiti. Ugradnja implanta započinje sa pripremom desni i sa postavljanjem veštačkog korena tokom manje hirurške intervencije.

Kada se on ugradi sledi period srastanja od par meseci tokom kog se prati proces učvršćivanja i stabilnosti u vilici. Kada taj proces bude gotov ugradnja implanta se završava postavljanjem veštačke krune i kompletiranjem procesa.

Ovakva zamena je stabilna, čvrsta i trajna nadoknada za jedan ili više zuba, ali mora biti pravilno izvedena od samog planiranja pa do modeliranja veštačke krunice.

Za dobar rezultat je neophodna najbolja stomatološka ordinacija u Beogradu

najbolja stomatoloska ordinacija

Beograd je centar dentalne medicine, pa je najbolje mesto za potragu za odgovarajućom zubarskom ordinacijom koja može da pruži kvalitetnu uslugu poput ugradnje zubnih implantata.

Najbolja stomatološka ordinacija u Beogradu za ovakve postupke mora da ima, vrhunske hirurge, stručne lekare koji izrađuju veštačke krunice i stomatologe koji imaju iskustva u praćenju procesa zarastanja.

Ugradnja implanta nije komplikovana, ali samo ako su zubari stručni. Na prvom mestu moraju da provere zdravlje desni, da li može da se postavi veštački koren ili je potrebna augmentacija tj. nadoknada dela vilice uz pomoć veštačke kosti.

I praćenje srastanja titanijumskog šrafa je jako važan deo postavljanja implanta jer ako se on ne veže dobro ili iskrivi proces se mora ponoviti jer na takav veštački kočić nije moguće postaviti keramičku krunu zuba.

Osim toga, kada nedostaje nekoliko zuba u nizu, ugradnja implanta može biti drugačija pa je važno i da se prate novine i donose unapređenja koja su i na svetskom nivou potpuno nova.

Rizici ugradnje implantata i pravilne reakcije stomatologa

Od anestezije, preko alergijske reakcije na materijale pa do rizika prilikom ugradnje ili kasnijih reakcija na implantat. Jako je važno da se pravilno reaguje na sve rizike i sve probleme, a za to je potrebna i opremljena ordinacija i pravilna reakcija na dati problem.

I zbog ovoga je važno ko vam ugrađuje implantate jer će to doneti pravilno otkrivanje promena i rešavanje problema na vreme. Najbolje je tražiti one sa iskustvom i zadovoljnim klijentima, a ako pri tome imaju i povoljne cene to je pun pogodak i ordinacija kojoj treba da se obratite.

Važno je redovno pratiti zdravlje zuba i čuvati ih dok su sve popravke minimalne. Ipak, događaju se i stanja kada je ekstrakcija zuba jedini način da se spasi zdravlje ostatka zuba i očuva vilica.

Ipak, čak i tada postoji način da se obnovi zubni niz, a implantati su jedan od najboljih izbora. Sa njima se čuva vilica, njena cela konstrukcija i sprečava povlačenje desni.

Pronađite najboljeg stomatologa, a Beograd je pravo mesto za one koji imaju iskustvo i znanje u svom poslu. Od toga zavisi uspešnost intervencije i kvalitet implantata. Pozovite kliniku i zakažite prvi pregled.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *